Grön mat

Aubergineburgare med fetaost

I receptet för Aubergineburgare med fetaost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 12 st aubergine, halvcentimeter tjocka skivor
    • 100 g fetaost, smulad
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk vitvinsvinäger, mild
    • 2 tsk vitlök, riven
    • 2 msk basilika, finhackad
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • flingsalt och svartpeppar
    • Till servering
    • salladsgrönsaker
    • hamburgerbröd
    • dressing

    Så här gör du

    1. Vispa samman olja, vinäger, vitlök, basilika och fond, smaka av med salt och peppar.
    2. Pensla auberginen med marinaden, grilla den på het grill någon minut på varje sida.
    3. När auberginen har fått fin färg så lägg på osten. Låt det ligga på grillen tills osten börjar smälta.
    4. Stapla 3 aubergineskivor på varandra.
    5. Montera fina burgare med bröd, grönsaker, aubergine och dressing.

    Produkter