Ugnspannkaka

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Populär pannkaka i ugn med god smak av Ekologisk Grönsaksfond. Prova gärna ugnspannkaka med skivad blomkål i smeten eller varför inte lite bacon?

I receptet för Ugnspannkaka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Ugnspannkaka

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

5 st ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk, 3%
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  svartpeppar mald
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knäck äggen i en skål som rymmer två liter vätska.
  3. Blanda ner vetemjölet i äggen under omrörning, vispa till en homogen smet. Det är viktigt att det inte finns några klumpar i smeten.
  4. Tillsätt mjölken under vispning, smaksätt med fond och nymald svart peppar.
  5. Smörj en braspanna (eller använd bakplåtspapper), häll i smeten och grädda i ugn ca 30-35 minuter eller tills pannkakan känns genomgräddad och fått fin färg.

Tips – Gör en ugnspannkaka med grönsaker

  1. Tillsätt riven morot och/eller skivad blomkål i smeten tillsammans med den sista mjölken.
  2. Grädda som ovan.

Tips – Gör en ugnspannkaka med bacon

  1. Bryn bacon krispigt.
  2. Tillsätt både bacon och stekfett i smeten tillsammans med den sista mjölken.
  3. Grädda som ovan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond