Grön mat

Ugnspannkaka

I receptet för Ugnspannkaka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 5 st ägg
    • 3 dl vetemjöl
    • 8 dl mjölk, 3%
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • svartpeppar mald

    Så här gör du

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Knäck äggen i en skål som rymmer två liter vätska.
    3. Blanda ner vetemjölet i äggen under omrörning, vispa till en homogen smet. Det är viktigt att det inte finns några klumpar i smeten.
    4. Tillsätt mjölken under vispning, smaksätt med fond och nymald svart peppar.
    5. Smörj en braspanna (eller använd bakplåtspapper), häll i smeten och grädda i ugn ca 30-35 minuter eller tills pannkakan känns genomgräddad och fått fin färg.

    Tips – Gör en ugnspannkaka med grönsaker

    1. Tillsätt riven morot och/eller skivad blomkål i smeten tillsammans med den sista mjölken.
    2. Grädda som ovan.

    Tips – Gör en ugnspannkaka med bacon

    1. Bryn bacon krispigt.
    2. Tillsätt både bacon och stekfett i smeten tillsammans med den sista mjölken.
    3. Grädda som ovan.

     

    Produkter