Jalapeñokrisp med spenat och ost

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Frasiga heta smördegsknyten fyllda med en kräm smaksatt med jalapeño, koriander, spenat, ost, lime och Grönsaksfond. Perfekt tilltugg till ett glas bubbel på konfirmationen eller studenten.

I receptet för Jalapeñokrisp med spenat och ost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Räcker till ca 15 st.

Jalapeñocrips med spenat och ost

Ingredienser

Ca 20 minuter
8

portioner

250 g smördeg, färdigköpt
1 st ägg, uppvispat
1 msk sesamfrön
Fyllning   
1 knippe koriander
25 g babyspenat
0.5 msk vitlök, finriven
1 st jalapeño, finhackad
1 tsk lime, pressad
2 msk crème fraiche
3 msk ost, riven
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko

Så här gör du

  1. Vispa samman fyllningen, smaka av med salt, fond och peppar.
  2. Rulla ut degen, kavla ut den om det behövs. Degen skall vara ca 2 mmm tjock.
  3. Tryck ut runda degplattor med t ex ett glas (de skall vara 6-8 cm i diameter).
  4. Klicka ut fyllningen, nyp ihop till halvmåneformade små piroger. Lägg knytena på plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över sesamfrön.
  5. Grädda mitt i ugnen på 220° i 12-15 minuter.
  6. Låt de svalna och servera dem ljumna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond