Kycklinggratäng med spenat och potatis

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gräddig gratäng med kyckling, spenat och potatis. Med smak av bacon, lök, vitlök, Ekologisk Kycklingfond och ost. Perfekt både till vardag och fest.

I receptet för Kycklinggratäng med spenat och potatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner.

Kycklinggratäng

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

600 g potatis, skalad
100 g bacon, rökt tärnad
2 dl lök, gul hackad
2 msk vitlök, finhackad
2 dl grädde, 40%
2 dl mjölk, 3%
2 msk vetemjöl
1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
60 g babyspenat, färsk
300 g kycklingkött, stekt eller grillat strimlat
200 g ost, riven
  
  

Så här gör du

  1. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i 5 minuter. Låt potatisen rinna av och svalna.
  2. Hetta upp ett stekjärn och stek bacon, lök och vitlök sakta i 5 minuter.
  3. Gör en sås på grädde, mjölk, mjöl och fond och låt det koka upp under omrörning.
  4. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, baconfräs, spenat, ost och kyckling.
  5. Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
  6. Grädda gratängen i ugnen. 200 grader i 30-40 minuter tills den är gyllenbrun och färdigbakad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond