Laxfrestelse – Rökt laxlåda

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Super gott och super enkelt att tillaga, två saker vi gillar. Ta tillvara på rökt och gravad lax från julbordet och sväng ihop en härlig Laxfrestelse. Klimatsmart delux!

I receptet för Laxfrestelse – Rökt laxlåda rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond eller Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Laxfrestelse - Rökt laxlåda

Ingredienser

Ca 1 timme 15 minuter
4

portioner

1 st gul lök
500 g potatis av mjölig sort, strimlad
200 g laxrester, t ex rökt och gravad lax
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk Touch of Taste Grönsaksfond / Ekologisk Grönsaksfond
3 msk smör
3 msk ströbröd
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Strimla löken och stek den långsamt i 1 msk smör i 10 minuter.
  2. Varva lök, potatis och lax i en ugnsform.
  3. Börja och avsluta med potatislager.
  4. Rör samman grädde, mjölk, fond och smaksätt med salt och peppar.
  5. Slå gräddmjölken i formen, klicka på 2 msk smör och strö över ströbröd.
  6. Grädda i ugn, 175 grader i ca 45-60 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 75 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond