Noriolja

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Noriolja ger fin umami – smak och en härlig mörkgrön färg till maträtten. Passar perfekt att servera till sallad, fisk, skaldjur eller fågelrätter.

I receptet för Noriolja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Noriolja

Ingredienser

Under 15 minuter
4

portioner

5 st sushi nori sjögräsark
1 dl persilja, grovhackad
1 st liten klyfta vitlök
1 msk citronskal, rivet
1 tsk ingefära, finriven
1 tsk limeskal, rivet
2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
3 dl rapsolja
  

Så här gör du

  1. Rosta sjögräsarken i ugnen, 5 minuter på 200 grader.
  2. Riv dem sedan i bitar och lägg dem i en mixerkanna tillsammans med persilja, vitlök, citron, ingefära, lime och fond.
  3. Hetta upp oljan till ca 70 grader och slå den över och starta mixern.
  4. Mixa i 3 minuter och sila sedan oljan genom finmaskig sil eller kaffefilter.
  5. Servera till sallad, fisk, skaldjur och fågelrätter.

Nori-oljan ger fin umami-smak och mörkgrön fin färg till maträtten.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond