Pepparsås, stark

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En stark och god pepparsås med mycket smak av svart-, grön och rosépeppar. Schalottenlök, cognac, Kalvfond, dijonsenap och grädde gör såsen fulländad!

I receptet för Pepparsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga.

Pepparsås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

 schalottenlökar, finhackade
1 msk svartpeppar, grovmald
1 msk grönpeppar, grovstött
 msk rosépeppar, grovmalen
1 msk smör
2.5 msk cognac
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
3 dl vatten
2 dl grädde
 msk dijonsenap
  
  
  

Så här gör du

  1. Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
  2. Tillsätt cognac och bränn av spriten.
  3. Tillsätt fond och vatten. Låt koka ihop till ca 2 dl vätska återstår.
  4. Tillsätt grädden och koka ihop till en simmig sås.
  5. Smaka av med senap.

Tips! Halvera mängden peppar för en mildare sås.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
3.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond