Sås

Gräddsås

I receptet för Gräddsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 0.5 dl smör
    • 0.5 dl vetemjöl
    • 6 dl mjölk, 3%
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 2 msk ädelost
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 2 msk soja, Mrs Cheng's Japansk soja
    • salt och nymald vitpeppar
    • ev. vit vinäger

    Så här gör du

    1. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde.
    2. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter.
    3. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter.
    4. Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. Tillsätt lite vit vinäger om såsen känns för söt.
    5. Sila och mixa såsen innan servering.

    Produkter