G-2LEX1KH7HC

Kyckling, Tillbehör, Fågel

Patricias Buffalowings med het sås och dippa

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Patricia Hjerpe!

Betyg:

Personer: 4

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • Buffalowings
  • 1 liter frityrolja
  • 1 kg kycklingvingar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • Salt & peppar
  • Het sås
  • 100 g smör
  • 1 dl valfri het sås exv Frank´s redhot
  • Blåmögelost dipp
  • 1,5 dl smetana
  • 0,5 dl majonäs
  • 125 g blåmögelost
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök
  • Salt & peppar
  • Tillbehör
  • Morotsstavar, gurkstavar & selleristjälkar

Så här gör du

  1. Blanda smetana, majonäs, fond och blåmögelost med en gaffel i en skål till önskad konsistens.
  2. Smaka av med salt och peppar, ställ sedan i kylen tills det är dags att äta.
  3. Dela kycklingvingarna i 2 delar.
  4. Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en stor skål tillsammans med salt och peppar.
  5. Täck kycklingdelarna med mjölblandningen.
  6. Fritera kycklingen i en fritös eller en stor kastrull på ca 190° i 6 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg.
  7. Smält smöret i en kastrull tillsammans med ditt val av het sås.
  8. Lägg över kycklingvingarna i en stor skål och häll över den heta såsblandning. Se till att alla vingarna är täckta med sås.
  9. Servera kycklingvingarna och tillbehören tillsammans med blåmögelostdippen.

Produkter