Gravade rotfrukter ”Gravlax-stil”

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ett härligt vegetariskt alternativ till julbordet. Marinerade rotfrukter som påminner om gravad lax.

I receptet för Gravade rotfrukter “Gravlax-stil” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Gravade rotfrukter "Gravlax-stil"

Ingredienser

Under 10 minuter
4

portioner

500 g rotfrukter, tunt skivade, tex morot, betor och schalottenlök
2 msk socker
1 tsk vit vinäger
1 tsk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
1 tsk olja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Lägg grönsakerna tillsammans med de övriga ingredienserna i en fryspåse och låt marinera 1 timme i kyl (tills grönsakerna är mjuka men har krispet kvar.)
  2. Låt lagen rinna av.
  3. Lägg upp på serveringsfat och toppa med örter.

OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter + marineringstid
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond