Gurksallad med sesam

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Supersnabbt recept på en fräsch och krispig gurksallad! Perfekt att servera som tillbehör istället för en vanlig sallad. Jättegod till en asiatisk rätt som t ex Fried rice.

I receptet för Gurksallad med sesam rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsakfond alt. Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Smasched gurksallad

Ingredienser

Ca 10 minuter
4

portioner

1 st gurka
0.5 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk sesamolja (beroende på styrka)
2 tsk soja, Mrs Cheng´s Japanese Soy
1 msk risvinäger
1 tsk vitlök, finriven
1 tsk sambal oelek (välj upp till 3 tsk för mer styrka)
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
2 msk sesamfrön, gärna rostade
  Färsk koriander eller bredbladig persilja

Så här gör du

  1. Vispa samman salt, socker, sesamolja, soja, vinäger, vitlök, sambal och fond.
  2. Tvätta gurkan noggrant och torka den. Smascha gurkan (dvs slå till den med exv en kavel) och skär den i oregelbundna bitar.
  3. Blanda gurka, dressing, sesamfrön och örter till en härlig sallad.

Servera som tillbehör till exempelvis Fried Rice!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 30 minuter
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond