Janssons frestelse

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ingen högtid utan en riktigt krämig Janssons frestelse med ansjovis, potatis, grädde, gul lök, Brynt Schalottenlökfond och en rejäl klick smör. Fantastiskt gott!

I receptet för Janssons frestelse rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Janssons frestelse

Ingredienser

Ca 1 timme 20 minuter
4

portioner

125 g ansjovisfiléer (1 brk)
2 st lök, gul
3 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
1 msk smör
1 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
8 st potatisar
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor.
  3. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens. Häll i fond, ansjovisspad och lite vatten.
  4. Skala potatisen och skär den i mindre stavar.
  5. Smörj en ugnssäker form.
  6. Varva potatis, lök, ansjovisfiléer, börja med potatisen.
  7. Toppa med hyvlat smör och ströbröd, grädda i ugn i ca 45 min.

Tips! Vid servering, värm i ugn och slå på lite grädde för saftighetens skull.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 3 timmar och 30 minuter
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond