Hälleflundra med rödvinssås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lyxig hälleflundra med rödvinssås, bacon och svamp. En ljuvliga kombination av hälleflundra, bacon, svamp och rödvinssås som gör vem som helst lyrisk!

I receptet för Hälleflundra med rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Shalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Hälleflundra med rödvinssås

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

Rödvinssås   
1 dl schalottenlök, hackad
1 msk smör
2 dl vin, rött
1 dl vatten
2 msk balsamicovinäger
3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
1 msk farinsocker
  maizena
  salt & svartpeppar
Bacon och Svamp   
100 g bacon
200 g svamp (t ex shiitake, ostronskivling, kantareller och champinjoner)
1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  salt & svartpeppar
Hälleflundra   
4 st hälleflundra, bitar
  1 citron, skuren i klyftor
  Kokt potatis
  

Så här gör du

Sås

  1. Bryn löken i smör.
  2. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 20 minuter.
  3. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
  4. Smaka av såsen med Ekologisk Kycklingfond, salt, peppar och farinsocker.

Bacon och svamp

  1. Dela bacon och svamp i fina bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i baconbitarna.
  3. Tillsätt svampen när baconbitarna släppt lite fett.
  4. Stek på hög värme i någon minut.
  5. Slå i Brynt Schalottenlökfond och smaka av med salt och peppar.

Hälleflundra

  1. Hetta upp en grill eller en stekpanna och stek hälleflundran några minuter på var sida (ska vara vit rakt igenom).
  2. Lägg fisken på tallrik, slå på sås och servera med svamp, citron och potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond