Kycklingfärslimpa med sting

5.0/5
Betyg: 5.0 av 5
(1 röster)
Fin färslimpa med kyckling, perfekt med gräddsås och potatis. Med god smak av sambal oelek som ger lite sting, vitlök, Ekologisk Kycklingfond, mango chutney och lök.

I receptet för Kycklingfärslimpa med sting rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner.

Kycklingfärslimpa med sting

Ingredienser

Ca 1 timme 20 minuter
4

portioner

1.25 dl mjölk, 3%
1 st ägg
1 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
1 st vitlöksklyfta, finriven
1 st lök, gul finhackad
0.5 dl mango chutney
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
0.5 dl ströbröd
600 g kycklingfärs
  salt och peppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärsen, låt stå och svälla i ca 10 min.
  2. Blanda ner smeten noga i kycklingfärsen. Håll kallt.
  3. Provstek en bit och smaka av och krydda ev mer tills du är nöjd. (Var noga med att inte äta kycklingfärsen rå.)
  4. Smöra eller olja en ugnsfast form och forma en limpa av färsen.
  5. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila något innan servering.
  6. Servera med gräddsås och kokt potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 1 timme 20 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond