Ugnsrostad kyckling med rotsaker

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hel ugnsstekt kyckling med god smak av örter och äpple. Med god smak av Kycklingfond och citron. Serveras med sötpotatis, palsternacka och rödbetor.

I receptet för Ugnsrostad kyckling med rotsaker rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Ugnsrostad kyckling med rotsaker

Ingredienser

Ungefär 1 timme 30 minuter
4

portioner

Kyckling   
1 kg kyckling, hel
 dl basilika, färsk grovhackad
 dl persilja, färsk grovhackad
 dl rosmarin, färsk grovhackad
1 st äpple, med skal
1 st citron, i klyftor
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 msk olivolja
  vitpeppar, grovmald
Rostade rotfrukter   
1 st lök, röd
1 st palsternacka
4 st potatisar
2 st rödbetor
300 g svartrot
1 st sötpotatis, ca 300 g
2 msk olivolja
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  salt och peppar
Sås   
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  sky från kycklingen

Så här gör du

Kyckling

  1. Plocka örterna och hacka i mindre bitar.
  2. Blanda örterna med peppar, olivolja och fond i en skål.
  3. Dela citron och äpple i mindre klyftor.
  4. Skölj kycklingen i kallt vatten och fyll med örtblandningen, citron och äpple.
  5. Gnid in kycklingen med resten av örtoljan.
  6. Tillaga i ugn i 200°C i ca 1 timme.

Rotfrukter

  1. Skala alla rotfrukter och dela i mindre jämnstora bitar.
  2. Blanda med olja och grönsaksfond. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta i ugn i 200°C i ca 30 minuter.

sås

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  2. Tillsätt grädde och det silade spadet från kycklingen. Koka upp under vispning.
  3. Smaka av med ev. mer fond, salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond