Kycklingspett med sesamris

Betygsatt 0 av 5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härligt smakrika grillade kycklingspett marinerade i soja, lime och Schalottenlökfond. Serveras med ett smakrikt ris med sesamfrön och koriander samt hoisinsås vid sidan av.

I receptet för Kycklingspett med sesamris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kycklingspett med sesamris

Ingredienser

Ca 1,5 timme
4

portioner

600 g kycklingfilé
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 msk lime, pressad
12 st grillspett
Sesamris   
4 portioner ris, kokt
4 msk sesamfrön, rostade
  Färsk koriander
Till servering   
  Hoisinsås
  
  

Så här gör du

Kycklingspett

  1. Strimla kycklingfilén i halvcentimeter tjocka strimlor på längden.
  2. Lägg strimlorna tillsammans med soja, fond och pressad lime i en påse.
  3. Låt den marinera 60 minuter i kylen.
  4. Trä upp kycklingen på spett och grilla dem på medelvarm grill.

Sesamris

  1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Blanda det varma riset med rostade sesamfrön och färsk koriander.
  3. Servera spetten tillsammans med sesamriset och Hoisinsås.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
Betygsatt 5 av 5
25 minuter varav 10 minuters koktid
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Under 15 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Under 15 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
Betygsatt 0 av 5
Ca 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond