Marinerad vitlök

4.0/5
Betyg: 4.0 av 5
(1 röster)
Ljuvliga vitlöksklyftor i het marinad. Den goda smaken kommer av vitlök, vinäger, honung, sambal oelek, Kalvfond, rökt paprikapulver och tomatpuré.

I receptet för Marinerad vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Marinerad vitlök

Ingredienser

Ca 35 minuter
6

portioner

Marinad   
3 msk balsamicovinäger
1 msk honung
1 msk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
1 msk paprikapulver, rökt
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 dl rapsolja, kallpressad
Vitlök   
50 st vitlöksklyftor
4 msk vinäger, vit
3 dl vatten
1 msk salt

Så här gör du

  1. Börja med marinaden, blanda allt utom oljan i en kastrull, koka upp och vispa i oljan.
  2. Ställ åt sidan.
  3. Skala vitlöken.
  4. Koka upp vatten, salt och vinäger.
  5. Lägg i klyftorna och låt de sjuda långsamt i 6 minuter, slå upp i sil och låt de rinna av noggrant.
  6. Lägg de varma klyftorna i en glasburk. Slå över den varma marinaden, förslut, skaka och ställ i kylen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond