Rödvin & pepparglacerad oxfilé med grön sparris, bladspenat & mozzarella

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt oxfilé med härlig smak av rött vin, chili, peppar, vitlök och Oxfond med rödvin. Serverad med grön sparris, bladspenat och mozzarellaost.

I receptet för Rödvins- och pepparglacerad oxfilé med grön sparris, bladspenat och mozzarella rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga.

Rödvin & pepparglacerad oxfilé med grön sparris

Ingredienser

Ungefär 50 minuter
4

portioner

700  oxfilé
Rödvin- och pepparglaze   
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk chilisås tomat
1 msk rött vin
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
1 msk pepparmix
1 st vitlöksklyfta, pressad
Örtvinägrette   
3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
1 msk persilja, färsk
1 msk basilika, färsk
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk honung, flytande
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk chili, röd finhackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
  grovmalen svartpeppar efter smak
12 st sparris, grön
50 g bladspenat
250 g buffelmozzarella
  smör och olja att steka i
  
  

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienser till glazen i en skål.
  2. Skär tournedos av oxfilén och stek eller grilla till en innertemperatur på ca 58°C (medium). Pensla köttet under tiden med glazen (2-3 gånger).
  3. Vispa ihop samtliga ingredienser till vinägretten, låt stå i ca 30 min så att alla smaker kommer fram.
  4. Råstek sparris i smör/olja. Avsluta med att blanda ner bladspenat (sköljd) och tärnad mozzarella.
  5. Häll över den varma salladen på ett fat och ringla över vinägretten.
  6. Salta & peppra.

Ugnsrostade potatisklyftor passar utmärkt som ett komplement till denna rätt.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (1)
1.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Ca 1,5 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond