Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Nyplockad och lättstekt grön sparris med torrostade hasselnötter och en fräsch ramslöksaioli. Aiolin har vi smaksatt med Grönsaksfond och ramslök.

I receptet för Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

20 st sparris, grön
3 msk rapsolja
1 dl hasselnötter, grovt delade
Till aiolin   
2 st äggulor
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
3 dl rapsolja
1 dl ramslök, hackad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk bladpersilja, hackad
2 tsk citronsaft
  salt och svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Värm en panna och torrosta hasselnötterna, lägg i en skål.
  2. Vispa samman äggulor, vinägerm citron, grönsaksfond och ramslök.
  3. Tillsätt oljan i en tunn och fin stråle under kraftig vispning.
  4. Värm pannan med rapsolja och rosta sparrisen i oljan tills den får fin färg och börjar bli genomvarm men fortfarande spänstig.
  5. Lägg sparrisen på ett serveringsfat och ringla över lite aioli och strö på nötter. Servera extra aioli och nötter vid sidan av i skålar.
  6. Om Du inte tål nötter så går det lika bra med rostade pumpakärnor
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond