Ytterfilé av vilt, parmesankräm och rödvinssky

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Huvudrätternas huvudrätt till nyår! Här har vi valt älgytterfilé med ljuvlig rödvinssky smaksatt med Touch of Taste Oxfond. Serveras med en parmesankräm, rödvinssky och rostad potatis.

I receptet för Ytterfilé av vilt, parmesankräm och rödvinssky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ytterfilé av vilt, parmesankräm och rödvinssky

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

600 g t ex älgytterfilé eller annan vild ytterfilé
1 msk olja
1 msk smör
  salt, peppar, timjan färsk och lagerblad
Rödvinssky   
1 dl schalottenlök, hackad
2 dl rotfrukter, hackade
1 msk smör
2 dl vin, rött
1 dl vatten
2 msk balsamicovinäger
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond
1 msk farinsocker
  ev maizena
Parmesankräm   
1 dl parmesanost, finriven
1 dl färskost, t ex Philadelphia
1 tsk Persilade, torr krydda
Tillbehör   
  rostad potatis och grönsaker

Så här gör du

Rödvinssky

  1. Bryn lök och rotfrukter i smör.
  2. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 30 minuter.
  3. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
  4. Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.

Parmesankräm

  1. Rör ihop ingredienserna till ostkrämen, ställ den i kylen.

Ytterfilé

  1. Putsa och krydda köttet.
  2. Bryn köttet på hög värme.
  3. När det är brynt runt om, klicka i smöret och lägg i timjan och lagerblad.
  4. Ös köttet med smöret och lägg över det i en ugnsfast form.
  5. Efterstek i ugn, 110 grader i ca 20 minuter till önskad stekningsgrad.
  6. (Innertemperatur – blodig 53 grader, medium 58 grader och välstekt 65 grader.)
  7. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
  8. Skär upp köttet i fina skivor, lägg upp det på varma tallrikar, lägg på en klick ostkräm och slå över såsen.
  9. Servera tillsammans med potatis och grönsaker.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond