Hel ugnsrostad anka

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Nu nalkas det snart jul, vad passar då bättre än att festa till det med en härligt ugnsrostad jul-anka, fylld med klassiska julkryddor och äpple?

I receptet för Hel ugnsrostad jul-anka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond och Bong Touch of Taste Ekologiska Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Hel ugnsrostad anka

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

1 st hel anka, ca 2-2,5 kg
Fyllning   
2 st äpplen, tärnade
2 st schalottenlök, i bitar
 timjan
3 st stjärnanis
6 st kryddnejlika
 kanel
2 st lagerblad
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
Glazering   
1 msk citron, pressad
1 msk japansk soja
1 tsk muscovadosocker
1 msk Bong Touch of Taste Ekologiska Kycklingfond
  

Så här gör du

  1. Gnid in ankan invändigt och utvändigt med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll ankan.
  3. Lägg ankan på en ugnsfast form i nedre delen av ugnen med bröstet uppåt och stek på 175 °C i ca 1,5-2 timmar, kontrollera att köttsaften är klar och ankan genomstekt.
  4. Blanda samman glazen och pensla den på ankan.
  5. Höj temperaturen till 225 °C och stek ytterligare 5 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
25 min förberedelse + 45 min i ugnen
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond