Karamelliserad brysselkål med granatäpple

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Brysselkål är det perfekta tillbehöret – i synnerhet till jul. Extra goda blir de när de karamelliserats i lönnsirap eller honung, balsamvinäger och Oxfond. Toppa med granatäpplekärnor och hackade valnötter för härlig crunch.

I receptet för Karamelliserad brysselkål med granatäpple rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Karamelliserad brysselkål med granatäpple

Ingredienser

Ca 20 minuter
4

portioner

500 g brysselkål, halverade
2 msk smör
1 msk Bong Touch of Taste Oxfond (alt Grönsaksfond för helt vegetariskt alternativ)
1 msk lönnsirap eller honung
1 msk granatäpplekärnor
1 dl valnötter, hackade
  Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Smält smöret i ett stekjärn och lägg i brysselkålen med snittytan nedåt. Stek på medelhög värme tills de börjar bli gyllenbruna, cirka 5–7 minuter.
  2. Tillsätt oxfond, lönnsirap och balsamvinäger i pannan och rör om så att brysselkålen blir jämnt täckta.
  3. Fortsätt steka tills brysselkålen är karamelliserad och mjuk, ytterligare 5 minuter.
  4. Ta av från värmen och lägg upp på ett fat.
  5. Toppa med granatäppelkärnor och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond