Vegansk Flygande Jakob

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vegansk variant av det klassisk receptet Flygande Jakob. Den krämiga såsen med vegansk grädde, chilisås, chilipulver och Grönsaksfond lyfter rätten.

I receptet för Vegansk Flygande Jakob rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Vegansk Flygande Jakob

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

500 g veganprotein, t ex quornfiléer
140 g veganbacon
3 dl vegansk grädde, vispbar
1 dl chilisås
1 krm chilipulver
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
1 dl jordnötter
2 st bananer
  färska örter

Så här gör du

  1. Börja med att starta ugnen, 225 grader.
  2. Strimla och stek veganbaconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil.
  3. Strimla proteinet och fördela ut i formen tillsammans med vaganbacon och skivad banan.
  4. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås, chilipulver och grönsaksfond.
  5. Fördela ut gräddblandningen över proteinet med stekspade, jämnt och fint.
  6. Ställ in formen och sänk värmen till 175 grader.
  7. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  8. Strö över hackade jordnötter och örter.
  9. Under tiden som formen gratineras i ugnen, tillaga ris och servera till.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond