Kikärtsmajonnäs – vegansk majonäs med aquafaba

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En vegansk majonnäs med spad från kikärtor gör du lika lätt som traditionell majonnäs. Kikärtsspad går också under namnet aquafaba och är den vätskan som blir när man kokar kikärtorna, eller vätskan som är i burken när du köper färdiga kikärtor. Perfekt när man inte vill äta ägg eller vill ta hand om resterna från kikärtorna. Restfest i vardagen!

I receptet för Kikärtsmajonnäs – vegansk majonnäs med aquafaba rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina råvaror.

Kikärtsmajonnäs på aquafaba

Ingredienser

Ca 5 minuter
6

portioner

0.5 dl kikärtsspad
0.5 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger, mild
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
2 dl rapsolja
  Salt och vitpeppar
  Stavmixer

Så här gör du

  1. Slå spad, senap och vinäger i en hög och smal skål.
  2. Mixa i oljan med tunn stråle och mixa till en fluffig och fin majonnäs.
  3. Smaka av med salt, fond och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 75 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond