Rådjursinnanlår med rostad potatis och choronsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ett riktigt lyxigt recept på grillat rådjursinnanlår med en fantastisk grillolja. Serveras med rostade potatisar, grillad hjärtsallad, en enkel tomatsallad och en choronsås med Viltfond. Så fantastiskt gott!

I receptet för Rådjursinnanlår med rostad potatis och choronsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Receptet är framtaget tillsammans med Calle Soto.

Rådjursinnanlår med rostad potatis, grillad hjärtsallad och choronsås

Ingredienser

1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
4

portioner

Grillolja   
1 st vitlöksklyfta, finriven
4 msk olivolja
2 msk ljus sirap/honung
1 tsk dijonsenap
 st citron, juicen
3 msk Bong Touch of Taste Viltfond
Förenklad Choronsås   
250  smör, smält (ca 50 gr varmt)
3 st äggulor
 Bong Touch of Taste Viltfond
3 msk grillolja (se recept ovan)
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 msk dragonvinäger
Rostad potatis   
  tvättad potatis, gärna färsk
3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Grilloljan – Blanda ingredienserna till grilloljan och låt stå i minst 2 timmar.
  2. Choronsåsen – Bryn tomatpurén med olivolja tills den får en mörkröd färg, ställ åt sidan och låt svalna något. I samma kastrull, vispa kraftigt äggulor, tomatpurén, Bong Touch of Taste Viltfond, grilloljan och dragonvinäger tills det blir tjockt och fint. Tillsätt försiktigt det smälta smöret under kraftig vispning. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten för att sedan fortsätta mata i smöret. Smaka av och ställ åt sidan.
  3. Rostad potatis – Snitta potatisen och kör i ugn på 225 grader i ca 30 minuter. Rör om då och då. Efter 30 minuter tillsätt smöret och kör ytterligare 10-20 minuter tills potatisen blir krispig. Smaka av med salt.
  4. Rådjursinnanlår – Blanda de malda kryddorna och strö över köttet, pensla regelbundet med grilloljan under grillningen tills köttet når önskad innertemperatur. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
  5. Hjärtsallad – Dela hjärtsalladen i halvor och grilla. Toppa salladen med grilloljan, hackade jordnötter och gräslök.
  6. Tomatsallad – Dela tomaterna, sockra, salta och tillsätt olja och vinäger. Dela de grillade lökarna, blanda i och låt dra i ca 10 minuter.

Receptet är framtaget i samarbete med Calle Soto!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond