Fisk- och Skaldjursskolan

Dela en krabba

Lär dig hur man delar en krabba på bästa sätt! Krabbor går att få tag i hela året om och smakar som allra bäst färska under september - december. Det är då den är som mest välmatad. Använd en stor och rejäl kniv, men kanske inte den allra bästa eller dyraste, eftersom den får jobba ganska hårt för att ta sig igenom skal och klor. Att krabban är välmatad ser man på att skölden har börjat lyfta där bak.
Krabba Skaldjursskolan

Så här delar du en krabba

Steg 1

Vänd krabban så magen är uppåt.
Dela en krabba steg 1

Steg 2

Bryt bort stjärten och dela krabban på mitten.
Dela en krabba steg 2

Steg 3

Bryt loss klorna och knäck dem med baksidan av kniven.
Dela en krabba steg 3

Steg 4

Pilla ut krabbköttet från klorna.
Dela en krabba steg 4

Du kan äta det vita köttet, den röda romen, det beigea krabbsmöret och kloköttet.

Titta på vår instruktionsfilm!

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
ca 15 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond