Recept Hollandaisesås
4 personer
- 300g smör
- 3 st äggulor
- 1 msk vit vinäger av fin kvalitet
- 1-2 tsk pressad citron
- 2 msk vatten
- Salt och nymald vitpeppar
Gör så här:
- Smält smöret i en liten kastrull och häll bort bottensatsen.
- Varmhåll smöret på ca 50 grader.
- Koka upp vatten i en kastrull till ett vattenbad.
- Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en skål som passar ovanpå vattenkastrullen.
- Placera skålen på kastrullen med vatten som kokar försiktigt.
- Vispa äggmassan tills den är fluffig och krämig. Ställ skålen stadigt på en fuktig handduk.
- Vispa ner smöret med en tunn stråle i äggkrämen.
- Om den blir för tjock så späd med ljummet vatten.
- Smaksätt med salt och peppar.
Tips! Gör en hummerhollandaise genom att tillsätta 1-2 matskedar Bong Touch of Taste Hummerfond.