Bakade betor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvligt goda, bakade röd- och gulbetor! Serveras som tillbehör eller som huvudrätt med potatispuré och en kall sås.

I receptet för Bakade betor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Bakade betor

Ingredienser

Runt 2 timmar
4

portioner

 rödbetor
4 st gulbetor
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
2 msk rapsolja
  salt och svartpeppar
Till servering:   
  sallad, potatispuré och kall sås
  
  

Så här gör du

  1. Blanda olja och fond.
  2. Koka betorna mjuka var för sig.
  3. Skala dem och pensla ytan med oljeblandningen.
  4. Baka betorna 45 minuter i 120 grader och låt dem sedan kallna.
  5. Skiva betorna i 2 mm tjocka skivor.
  6. Varva röd och gulbets-skivorna till en ”puck" och fäst ihop dem med en tandpetare.
  7. Stek dem sedan i lite olja och servera tillsammans med tillbehören.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond