Bouillabaisse – klassisk fransk fisksoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fransk klassisk fisksoppa med torsk, lax och räkor. Med en underbar smak av vitlök, purjolök, vitt vin, saffran, timjan, basilika och skaldjursfond.

I receptet för Bouillabaisse – klassisk fransk fisksoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Bouillabaisse - klassisk fransk fisksoppa

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

400 g torskfilé
300 g laxfilé
150 g räkor, skalade
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
2 dl vatten
0.5 dl vitt vin/matlagningsvin
1.5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
0.45 g saffran (1 paket)
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
  olivolja

Så här gör du

  1. Skär fisken i 3 cm kuber.
  2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
  3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar.
  5. Tillsätt räkorna precis innan servering.
  6. Servera soppan/grytan varm tillsamman med ett gott bröd.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond