Bourguignonsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En kraftig rödvinsås med mycket lök och svamp. Den goda såsen får sin smak av varmrökt sidfläsk, timjan, oregano, vitlök och Kalvfond. Himmelskt gott!

I receptet för Bourguignonsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Bourguignonsås

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

8 st skogschampinjoner, kvartade
10 st steklökar
100 g sidfläsk, varmrökt grovstrimlat
2 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 dl vatten
 timjan, färsk
1 tsk rosmarin, färsk
0.5 st vitlöksklyfta i skivor
  salt och grovmald svartpeppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Stek champinjoner, lök, fläsk, timjan och vitlök i en sauteuse (såskastrull) på medelstark värme i lite smör tills allt fått fin färg.
  2. Häll på vin, vatten och koncentrerad fond.
  3. Låt koka ihop tills ca 3 dl vätska återstår och red av med lite majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (1)
3.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond