Fisk & skaldjur

Citronstekt lax

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g laxfilĂ© med skinn
    • 2 msk smör
    • 1 st citron
    • 0,5 dl vatten
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 1,5 dl crĂšme fraiche
    • 50 g babyspenat

    SÄ hÀr gör du

    1. SkÀr laxen i fyra bitar.
    2. Riv skalet och pressa citronen.
    3. Hacka spenaten grovt.
    4. Stek laxen i smöret. Skinnsidan ner först i 3–4 minuter. VĂ€nd sedan laxen och stek ytterligare 2-3 minuter.
    5. TillsÀtt citronskal och saft, vatten och fond. LÄt det koka upp och tillsÀtt sedan crÚme fraiche. Drag bort frÄn vÀrmen och rör till en slÀt sÄs.
    6. VÀnd i spenaten och lÀgg upp laxen pÄ tallrikar, skeda över sÄsen och servera tillsammans med potatis och sallad.
    7. Till servering:
      Pressad potatis och sallad

    Produkter