Citronstekt lax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En snabb och enkel middag med en fräsch citronstekt lax i en sås med spenat och crème fraiche. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker eller en sallad.

I receptet för Citronstekt lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Citronstekt lax

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600  laxfilé med skinn
2 msk smör
1 st citron
0.45 dl vatten
2 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
1.4 dl crème fraiche
50 g babyspenat
  
  

Så här gör du

    1. Skär laxen i fyra bitar.
    2. Riv skalet och pressa citronen.
    3. Hacka spenaten grovt.
    4. Stek laxen i smöret. Skinnsidan ner först i 3–4 minuter. Vänd sedan laxen och stek ytterligare 2-3 minuter.
    5. Tillsätt citronskal och saft, vatten och fond. Låt det koka upp och tillsätt sedan crème fraiche. Drag bort från värmen och rör till en slät sås.
    6. Vänd i spenaten och lägg upp laxen på tallrikar, skeda över såsen och servera tillsammans med potatis och sallad.

Till servering:
Pressad potatis och sallad

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
ca 10 min + 3 timmar i frys
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
25 minuter varav 15 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
20 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond