Fisk & skaldjur

Citronstekt lax

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g laxfilé med skinn
    • 2 msk smör
    • 1 st citron
    • 0,5 dl vatten
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 1,5 dl crème fraiche
    • 50 g babyspenat

    Så här gör du

    1. Skär laxen i fyra bitar.
    2. Riv skalet och pressa citronen.
    3. Hacka spenaten grovt.
    4. Stek laxen i smöret. Skinnsidan ner först i 3–4 minuter. Vänd sedan laxen och stek ytterligare 2-3 minuter.
    5. Tillsätt citronskal och saft, vatten och fond. Låt det koka upp och tillsätt sedan crème fraiche. Drag bort från värmen och rör till en slät sås.
    6. Vänd i spenaten och lägg upp laxen på tallrikar, skeda över såsen och servera tillsammans med potatis och sallad.
    7. Till servering:
      Pressad potatis och sallad

    Produkter