Fisk & skaldjur

Dijonsill

I receptet för Dijonsill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond alt. Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 8

20 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 450 g inläggningssill i bit, avrunnen
  • Till lagen:
  • 2 dl svensk senap
  • 4 msk grovkorning dijonsenap
  • 1 dl socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond alt. Brynt Schalottenlökfond
  • 1,5 dl rapsolja
  • vitpeppar, mald
  • 1 dl dill, hackad

Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av ordentligt.
  2. Rör samman all senap, fonden, socker och vinäger.
  3. Vispa i oljan med tunn stråle.
  4. Smaka av med peppar och dill.
  5. Blanda sillen med lagen och lägg den i en burk.
  6. Låt det mogna minst några timmar i kylen och servera på julbuffén.

 

Produkter