Bong’s dubbelmarinerade asiatiska fläskfilé

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Dubbelmarinerad fläskfilé (eller fläskytterfilé) med härliga smaker från lime, vitlök och ingefära. Perfekt att förbereda inför festen och servera med en god potatissallad och en sojamayo. God buffémat till vårens och sommarens fester!

I receptet för Bong’s dubbelmarinerade asiatiska fläskfilé rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Dubbelmarinerad asiatisk fläskfilé

Ingredienser

Ca 20 minuter + marineringstid
10

portioner

1.5 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
  Hackade örter
Marinad   
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk vitlök, finhackad
1 msk ingefära, riven
1 tsk lime, pressad
1 dl rapsolja
Glaze   
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 dl rapsolja
1.5 msk flytande honung
1 msk citron, pressad
1 tsk chiliflakes
Till servering   
  Potatissallad med pac choi och äpple (se länk i instruktioner)
  Sojamayo (se länk i instruktioner)

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden och lägg den tillsammans med fläskfilén i en påse. Låt det marinera i kylen över natten.
  2. Låt köttet rinna av ordentligt och bryn det sedan runt om i stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek det klart i ugnen, 150° i ca 20 minuter (till kärntemperatur 70°).
  4. Under tiden förbered glazen genom att röra ihop alla ingredienserna.
  5. Lägg det varma köttet i glazen och ställ i kylen minst 4 timmar. Vänd några gånger så köttet blir ordentligt smaksatt.
  6. Skär köttet i tunna skivor, ringla över glazen och toppa med örter.

Servera köttet med Potatissallad med pac choi och äpple samt Sojamayo!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering/pickling
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond