Fisk & skaldjur, Soppa

Pilgrimsmusslor på spett ”Clam chowder”

I receptet för Pilgrimsmusslor på spett ”Clam chowder” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    75 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 16 st pilgrimsmusslor
    • 1 msk smör
    • 1 st lök, gul
    • 2 st blekselleri, stjälkar
    • 1 st morot, stor
    • 2 st potatisar, stora
    • 3 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 2 st tomater, hela skalade
    • persilja
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och finhacka alla grönsaker utom tomaterna.
    2. Smält en klick smör i en kastrull och fräs lök, blekselleri, morot och potatis.
    3. Tillsätt fond, grädde och kryddor och låt det hela småkoka i 20 minuter.
    4. Ställ soppan på värmehållning.
    5. Skålla och skala tomaterna.
    6. Klyfta tomaterna och tillsätt i soppan.
    7. Krydda med salt och peppar.
    8. Pensla musslorna med lite olja och trä på små spett. (Glöm inte ta bort muskelfästet på musslorna.)
    9. Salta och peppra och stek i het stekpanna.
    10. Klicka i en matsked smör.
    11. Stek max 1 minut på varje sida. Det får gärna vara en rå kärna i musslorna, då blir de extra saftiga och goda.
    12. Strö lite grovhackad persilja över soppan före servering och servera tillsammans med de nystekta pilgrimsmusslorna.

    Produkter