Fisk & skaldjur

Snabbgravad grillad torsk

I receptet för Snabbgravad grillad torsk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

30 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • Till gravningen:
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker
  • Hummeraioli:
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • Hotsauce, t ex Tabasco
  • 1 msk dill, hackad
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda salt och socker, gnugga in det i fiskbitarna och låt dem grava i kylen 1 timme.
  2. Vispa samman alla ingredienserna till såsen, smaka av med fond, salt och hot sauce.
  3. Skölj fisken snabbt i kallt vatten, torka dem sedan med hushållspapper.
  4. Pensla på olja och grilla fisken på het grill.
  5. Servera nygrillad fisk tillsammans med såsen.

Produkter