Fisk & skaldjur

Sojagravad lax med wasabimayo

I receptet för Sojagravad lax med wasabimayo rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 10

    20 min + gravning

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Gravning
    • 3 msk salt
    • 2 msk farinsocker
    • 2 msk strösocker
    • 2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 2 tsk svartpeppar, grovmald
    • Sås
    • 2 dl majonnäs
    • 2,5 msk wasabi, pasta från tub
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 tsk citron
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Blanda alla ingredienserna till gravningen, slå det i en stor fryspåse.
    2. Lägg laxen i påsen och massera in gravningen.
    3. Låt den grava i kyl i 12 timmar.
    4. Vänd och massera laxen med jämna mellanrum.
    5. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
    6. Smaka av med salt, peppar, wasabi och citron.
    7. Skiva laxen i tunna skivor och servera den tillsammans med sås och bröd.

    OBS! om du använder annan lax så låt den grava 1-2 dygn.

    Produkter