Fiskgryta med purjolök och dill

4.0/5
Betyg: 4.0 av 5
(1 röster)
En snabblagad, krämig fiskgryta med vit fisk, purjolök och ärtor smaksatt med dill och fiskfond. Servera med kokt potatis. Perfekt vardagsmat!

I receptet för Fiskgryta med purjolök och dill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina råvaror.

Fiskgryta med purjolök och dill

Ingredienser

25 minuter varav 5 minuters koktid
4

portioner

600 g vit fiskfilé, skinn- och benfri
1 st gul lök, strimlad
2 dl gröna ärtor, frysta
200 g purjolök, skivad
2 msk smör
1 dl dill, hackad
6 dl mjölk (kan bytas ut mot växtbaserad produkt)
2 dl grädde (kan bytas ut mot växtbaserad produkt)
1.5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
2 msk maizenamjöl

Så här gör du

  1. Tärna fisken i 1,5 x 1,5 cm stora bitar.
  2. Fräs lök, ärtor och purjolök i några minuter i smöret. Slå i mjölk, grädde och fond. När grytan kokar så red av med maizenan utrört i lite vatten.
  3. Lägg i fisken, låt det koka upp och drag åt sidan. Låt grytan stå några minuter tills fisken är genomvarm.
  4. Smaka av med salt, peppar och fond. Avsluta med hackad dill.
  5. Servera direkt med kokt potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter5
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
15 min
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond