Apelsin- och sojaglacerade tunna revbensspjäll

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Tunna fina revbensspjäll som får koka länge innan grillning. Spjällen får sin goda smak av öl, ingefära, koriander, grönsaksfond, chili och kanel!

I receptet för Apelsin- och sojaglacerade tunna revbensspjäll rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Apelsin och sojaglacerade tunna revbensspjäll

Ingredienser

Ungefär 3 timmar och 30 minuter
4

portioner

1.5 kg revben, tunna
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 dl öl
1 tsk senapsfrö, bruna
1 tsk koriander, hel
1 st chilifrukt, liten
1 st kanelstång
1 tsk svartpeppar, hel
1 st apelsin, saften av
2 msk ingefära, färsk
2 msk muscvadosocker
3 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond

Så här gör du

  1. Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört. (OBS! Låt spjällen bara sjuda, inte koka, för då kokar de inte sönder utan blir mjuka och släpper fint från benen.) Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 225° eller sätt igång grillen.
  3. Rosta kryddorna i en torr stekpanna och stöt dem därefter i en mortel.
  4. Skala och riv ingefära.
  5. Blanda kryddor och ingefära med de övriga ingredienser till marinaden.
  6. Smaka av med salt och peppar, låt stå.
  7. Torka spjällen på hushållspapper och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  8. Pensla på marinaden och glacera i ugnen eller på grillen tills de fått fin färg på båda sidorna. Fortsätt pensla under tiden tills det är dags för servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond