Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En härlig gryta med fläskfilé som bjuder på mycket smak av vitt vin, balsamvinäger, parmesan, smör och kycklingfond. Serveras med nykokt pasta.

I receptet för Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

Ingredienser

Runt en halv dag
4

portioner

600 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk vit balsamvinäger
500 g pasta, spaghetti
50 g ruccolasallad
50 g smör
3 msk parmesan, riven
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Putsa och skär fläskfilén i fyra bitar. Platta till bitarna med handen.
  2. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd fläskfilébitarna i mjöl- och kryddblandningen.
  3. Stek i olivolja ca 3 min på varje sida.
  4. Häll vitt vin, Bong Touch of Taste kycklingfond och vit balsamvinäger i pannan med fläskfilén.
  5. Låt koka sakta utan lock i 10 min. Fläskfilén bör då ha en innertemperatur på ca 62°. Ställ åt sidan.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och blanda med ruccolan.
  7. Lägg upp fläskfilén på tallrikar. Ge såsen ett hastigt uppkok och klicka i smöret och smaka av med salt & peppar och ev. mer balsamvinäger.
  8. Häll såsen över köttet och servera med nykokt pasta med ruccola. Toppa med riven parmesan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond