Thaigryta med kyckling och kokosmjölk

5.0/5
Betyg: 5.0 av 5
(1 röster)
Så god Thaigryta med kyckling! Den goda smaken kommer av vitlök, lök, ingefära, paprika, sweet chili, kokosmjölk, lime och Ekologisk Kycklingfond.

I receptet för Thaigryta med kyckling och kokosmjölk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Thaigryta med kyckling och kokosmjölk

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl gul lök, hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, färsk, finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl vattenkastanjer, skivade på burk
1 dl röd paprika, finhackad
2 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
  salt och svartpeppar
  saften av lime

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
  2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
  4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
  6. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (1)
5.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond