Fiskgryta med lax, torsk och räkor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Grönsaker, fisk och skaldjur samsas i denna matiga fiskgryta. En gräddig gryta med en härlig smak av vitt vin, chili, paprika, dill och Fiskfond.

I receptet för Fiskgryta med lax, torsk och räkor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Fiskgryta med lax

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

300 g laxfilé
300 g torskfilé
170 g räkor eller musslor
1 st lök, röd finhackad
1 st morot
0.5 st palsternacka
0.5 st paprika, grön
0.5 st paprika, röd
0.5 st purjolök
1 dl vitt vin, torrt 12 vol. %
3 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
3 dl grädde
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk dill, djupfryst

Så här gör du

  1. Fräs löken med kryddorna i lite olivolja.
  2. Slå över vinet, fonden vattnet och grädden.
  3. Låt koka ihop på svag värme ca 8-10 min.
  4. Dela grönsakerna i lagom bitar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 5 min.
  5. Skär fisken i kuber under tiden.
  6. Tillsätt fisken och låt den sjuda ca 6-8 min, vänd försiktigt ner finhackad dill innan servering.
  7. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Mindre än 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond