Fläskkött, Jul

Grov leverpastej

I receptet för Grov leverpastej rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    125 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st lökar, gula små
    • 2 msk smör
    • 3 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 2 msk flingsalt
    • 300 g grislever
    • 150 g karré, benfri
    • 5 st ansjovisfiléer, små
    • 2 dl vispgrädde, 40%
    • 3 st ägg
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 msk farinsocker
    • svartpeppar
    • 300 g bacon

    Så här gör du

    1. Skiva löken och stek den sakta i smöret i 5 minuter, tillsätt fonden och ställ åt sidan.
    2. Putsa levern och skär köttet i mindre bitar. Salta.
    3. Mal lök och spadet, levern, köttet och ansjovisen 2 gånger genom köttkvarnen på grova skivan.
    4. Tillsätt grädde, ägg, mjöl, farin och några varv på svartpepparkvarnen och blanda väl.
    5. Provstek en liten klick av smeten för att kontrollera kryddningen.
    6. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
    7. Klä en brödform med bacon och häll i smeten.
    8. Baka pastejen i 1-1,5 timmar i 150 grader.
    9. Kontrollera att pastejen är helt genombakad.
    10. Låt svalna och servera.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91