Fläskkött

Ost & skinkpaj

I receptet för Ost & Skinkpaj rekommenderar vi Bong Touch of Taste Schalottenlökfond och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Pajskal
    • 3 dl vetemjöl special
    • 100 g smör, kallt
    • 1 dl kvarg
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 nypa flingsalt
    • Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 2 st äggulor
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 3 dl prästost, riven
    • 5 dl västerbottenost, riven
    • 100 g skinka, strimlad
    • salt och peppar

    Så här gör du

     

    1. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål.
    2. Arbeta degen tills den blir smulig, tillsätt kvarg, fond och salt.
    3. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform.
    4. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen.
    5. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter.
    6. Rör samman ägg, gulor, fond, skinka och ost, slå sedan i grädden (vispa inte).
    7. Smaka av med salt och peppar.
    8. Slå smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91