Fläskkött

Ugnsbakad delikatesspotatis med äpple och färsk korv

I receptet för Ugnsbakad delikatesspotatis med äpple och färsk korv rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

40 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 knippe timjan, färsk
  • 1 tsk kumminfrö
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond alt. Grönsaksfond
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 st rödlökar
  • 2 st äpple, syrliga
  • 8 st färska korvar t ex salsiccia

Så här gör du

  1. Skölj och borsta potatisen noga, dela dem i klyftor.
  2. Skala och dela löken i klyftor.
  3. Vispa ihop olja, sirap, fond, vinäger och kryddorna i en bunke.
  4. Vänd i potatis och lök, krydda med salt och peppar, se till så att de blir väl smaksatta med dressingen.
  5. Slå upp dem i en ugnsfast form och baka i ugn, 20 minuter på 180 grader.
  6. Skölj och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor.
  7. Ta ut formen, rör om och lägg på äpplen och korvarna.
  8. Fortsätt baka i ugn, ytterligare 20 minuter på 180 grader.
  9. Det är färdigt när potatisen är genommjuk och allt fått fin färg.

Produkter