Flygande Jacob-bowl

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Upptäck en modern twist på klassikern Flygande Jacob – serverad som bowl! Strimlad kyckling i grädde, chilisås och kycklingfond och toppas med krispigt bacon, torkade bananchips och rostade jordnötter. Enkel att laga på ca 30 minuter – perfekt för vardagsmiddag med smak av 80-tal i ny tappning.

I receptet för Flygande Jacob-bowl rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Flygande Jacob Bowl

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

500 g kyckling, strimlad
1 msk olja
2 dl grädde
1 dl chilisås, typ Heinz
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
150 g bacon, tärnat
100 g bananchips, torkade
1 dl jordnötter, torr-rostade
4 portioner ris, kokt

Så här gör du

  1. Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
  2. Stek baconet på medelvärme tills det är krispigt, ställ åt sidan.
  3. Bryn kycklingen i oljan, slå på kycklingfond, grädde och chilisås. Låt det koka sakta tills kycklingen är genomstekt.
  4. Lägg ris i en bowl och skeda på kycklingen och såsen.
  5. Strö över bacon, bananchips och jordnötter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond