Gräddsås klassisk

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Visst är det speciellt att göra sin egen sås? Vårt recept på klassisk gräddsås är så fantastiskt gott, med smaksättare som kalvfond och japansk soja.

I receptet för Gräddsås klassisk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gräddsås klassisk

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk, 3%
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk soja, Mrs Cheng´s Japansk Soja
  salt och vitpeppar
  ev. mild vinäger

Så här gör du

  1. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde.
  2. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter.
  3. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter.
  4. Smaka av med fond, salt och vitpeppar, gelé och om såsen känns för söt så tillsätt lite vinäger.
  5. Sila och mixa såsen innan servering.

Tips!

  • Om Du vill göra såsen glutenfri så byt ut smör och vetemjöl mot maizenaredning.
  • Variera gärna smaken på gelén efter säsong. Rönnbär på hösten till viltkött, mint till lamm, röda vinbär till kyckling och kalkon.
  • Smaksätt gärna såsen med 1 msk ädelost.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond