Gratinerad kyckling med basmatiris och pesto

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hur smart är det inte att tillaga dina matlådor för veckan en-och-en?! Här lagar vi en god rätt med basmatiris, kyckling, ärtor och tomater direkt en-portions matlådor.

I receptet för Gratinerad kyckling med basmatiris och pesto rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond och  för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gratinerad kyckling med basmatiris och pesto

Ingredienser

4

portioner

3 dl basmatiris
350 g kyckling, strimlad (ej tillagad)
2.5 dl ärtor, frysta
16 st cocktailtomater, delade
1.5 dl matlagningsyoghurt
1.5 dl pesto
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond, gärna EKO
4 dl vatten
2 dl riven ost
4 st matlådor i glas, ugnssäkra

Så här gör du

  1. Skölj riset och låt det rinna av i en sil. Fördela det sedan i glaslådorna.
  2. Lägg i kycklingstrimlor, ärtor och tomater.
  3. Blanda yoghurt, pesto, kycklingfond och vatten.
  4. Toppa matlådorna med yoghurtblandning, salta och peppra och strö över osten.
  5. Baka i ugn 175° i 20-30 minuter tills riset är mjukt och kycklingen genomstekt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter + marineringstid
Betyg (1)
1.0/5
40 minuter (15 min förberedelse)
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond