Grillad kycklingfilé saltimbocca

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Grilla en saftig kycklingfilé med salvia, inlindad i parmaskinka – saltimbocca. Den goda smaken kommer av vitlök, portvin, citron, salvia och Kycklingfond.

I receptet för Grillad kycklingfilé saltimbocca rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grillad kycklingfilé saltimbocca

Ingredienser

Runt 35 minuter
4

portioner

4 st kycklingfiléer
4 st parmaskinka, tunna skivor
8 st salvia, färsk blad
Glaze   
1 st citron, skal och saft
1 st vitlöksklyfta, finriven
6 st salvia, färsk blad
0.5 dl portvin
1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk rapsolja
1 tsk svartpeppar, mald
2 tsk flingsalt
  

Så här gör du

Kyckling

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  2. Linda in filéerna med Parmaskinkan och salviabladen (2 blad per filé).
  3. Grilla sakta över glöden och pensla med marinaden under tiden.
  4. Kycklingfilén skall nå en innertemperatur på minst 72 grader.

Glaze

  1. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut citronsaften.
  2. Riv vitlöksklyftan fint och finhacka salvian.
  3. Blanda med portvin och kycklingfond, rapsolja, salt och svartpeppar.

Goda tillbehör hittar du på bongtouchoftaste.se/tillbehör

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond