Grön mat, Jul

Brunkål

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste, Kalv, Kyckling eller Grönsak för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 10

    1,5 timme

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg vitkål
    • 3 msk smör
    • 1 dl ljus sirap
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 2 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1,5 msk Mrs Chengs Kinesiska soja
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste fond, Kalv, Grönsak eller Kyckling
    • 1-2 msk ättika 24%

    Så här gör du

    Ansa och skär vitkålen i ca 0,5 x 0,5 cm bitar.

    Hetta upp en rymlig gryta och bryn kålen i smöret.

    Krossa pepparn i en mortel och tillsätt den tillsammans med lagerbladen.

    Ringla över sirapen, sojan, fonden och slå på vattnet. Låt kålen koka sakta under lock tills den är mjuk och fått fin färg och konsistens. Smaka av med ättika, salt och fond.

    Servera kålen tillsammans med skinkan på julbordet.

    Produkter