Grön mat

Johannas Svamprisotto

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild Àr framtaget av Johanna Berglund!

Betyg:
  • Personer: 4

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g svamp
    • 1 st schalottenlök, stor
    • 4 dl arborioris
    • 2 dl vin, vitt
    • 1 liter vatten
    • 4 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök
    • 100 g smör
    • 2 dl parmesanost, riven
    • Smör till stekning
    • Salt & peppar

    SÄ hÀr gör du

    1. Rensa, skiva och stek svampen i smör.
    2. Stek löken i en kastrull och nÀr den börjar fÄr fÀrg tillsÀtt riset och frÀs i ett par minuter. Rör hela tiden.
    3. TillsÀtt vin och lÄt det koka in i riset under omrörning. NÀr du gör risotto Àr det viktigt att du rör hela tiden.
    4. Blanda vatten med fond och hÀll sedan pÄ ca 1 dl i taget i risotton, nÀr den kokat in hÀller du pÄ mer. FortsÀtt tills riset Àr genomkokt men fortfarande har lite tuggmotstÄnd.
    5. Ta av riset frÄn plattan och tillsÀtt smör och parmesan, detta ska smÀlta.
    6. Precis innan servering tillsÀtter du svampen och smakar av med salt och peppar.

    Produkter