Grön mat

Johannas Svamprisotto

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Johanna Berglund!

Betyg:
  • Personer: 4

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g svamp
    • 1 st schalottenlök, stor
    • 4 dl arborioris
    • 2 dl vin, vitt
    • 1 liter vatten
    • 4 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök
    • 100 g smör
    • 2 dl parmesanost, riven
    • Smör till stekning
    • Salt & peppar

    Så här gör du

    1. Rensa, skiva och stek svampen i smör.
    2. Stek löken i en kastrull och när den börjar får färg tillsätt riset och fräs i ett par minuter. Rör hela tiden.
    3. Tillsätt vin och låt det koka in i riset under omrörning. När du gör risotto är det viktigt att du rör hela tiden.
    4. Blanda vatten med fond och häll sedan på ca 1 dl i taget i risotton, när den kokat in häller du på mer. Fortsätt tills riset är genomkokt men fortfarande har lite tuggmotstånd.
    5. Ta av riset från plattan och tillsätt smör och parmesan, detta ska smälta.
    6. Precis innan servering tillsätter du svampen och smakar av med salt och peppar.

    Produkter